Anasayfa

TOBB FERDİ YİĞİT AİHL (FEN ve SOSYAL BİLİMLER PROJE OKULU)

6 years ago
Ömer Polat

Bugünkü İmam Hatip Liselerinin kökü olarak 1913 yılında İmam ve Hatip yetiştirmek üzere açılan ve daha sonra “Medresetü-l Vaazin” ile birleştirilerek “Medresetü-l İrşad” adını alan “Medresetü-l Eimmeti vel Hutaba” kabul edilebilir. Bu okullar ömürlerini 3 Mart 1924 tarihli Tevhid-i Tedrisat Kanunu’na kadar sürdürmüştür.

Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nun din görevlisi eğitimini düzenleyen 4. maddesi kapsamında 1924 yılında “İmam Hatip Mektepleri” adı altında 29 okul açıldı.

1951 yılından itibaren eğitim ve öğretime ” İmam Hatip Liseleri” adı altında devam eden okulların yanında “Anadolu İmam Hatip Liseleri”nin kurulması 1985 yılında gerçekleşmiştir. Avrupa’da bulunan Türk vatandaşlarının çocuklarının kimlik sorunları, din ve kültürlerinden uzaklaşma riskleri, din eğitimi alabilenlerin kontrolsüz gruplara mecbur kalmaları, başta Almanya olmak üzere Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızın din hizmetlerinin yürütülmesi için yabancı dil bilen din görevlilerine ihtiyaç duyması ve hepsinin ötesinde küreselleşen dünyada din hizmetlerini yürütecek kişilerin daha fazla yabancı dil bilmeleri ihtiyacı “Anadolu İmam Liseleri”nin kuruluşuna sebep olmuştur.

2016 yılı itibariyle tüm Türkiye’de 44 "Anadolu İmam Hatip Lisesi" daha nitelikli eğitim vermek ve yükseköğretimin farklı ve kaliteli alanlarına yerleşecek öğrenci yetiştirmek amacıyla “Fen ve Sosyal Bilimler Projesi” kapsamına alınmıştır.

Okulumuz Diyarbakırlı hayırsever işadamı Cuma YİĞİT´in bağışladığı arsa üzerine TOBB tarafından 2015 yılında yapılmıştır. Okula Cuma YİĞİT´in askerlik görevini yerine getirirken şehit olan oğlu FERDİ YİĞİT´in adı verilmiştir. 

2015-2016 Eğitim öğretim yılında açılan okulumuz Anadolu İmam Hatip Lisesi statüsünde öğrenci almıştır.

2016-2017 Eğitim Öğretim yılında Fen ve Sosyal Bilimler Projesi kapsamına alınmış ve halen bu kapsamda nitelikli eğitim vermektedir.

Yorum Yazın

Kitapi üyesi iseniz lütfen giriş yaparak yorum bırakın. Giriş Yap
 
 
 
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Email adresiniz görüntülenmeyecektir. Yorumlardan yazarı sorumludur.

Henüz hiç yorum yok :(

KÜTÜPHANE
(6 years ago)

Kodventure Teknoloji A.Ş. hizmetidir.